Мила наставничке – Ангела Павловска, Миа Дерменџиев

Добредојдовте, наставничке, на новиот час,

мила наставничке, ние ве сакаме вас.

Сакаме детските години да ги минуваме со вас

зашто нѐ милувате и чувате сите нас.

Вашата насмевка е сонце што не грее

вашата добрина љубов околу нас сее.

Ни давате полет ко да сме птици в лет

ни давате неизмерна сила,

наставничке наша мила!

Автори: Ангела Павловска 

                 Миа Дерменџиев