Роденденска честитка – Карја Анѓеловска

Другарчето мое утре роденден слави

во кино тој гости ќе кани.

Торта ќе јадеме, песни ќе пееме

весели и среќни сите ќе се смееме.

Подароци ние ќе му дадеме,

– Среќен роденден! – ќе му кажеме.

Автор: Карја Анѓеловска