Среќен роденден – Бојана Стојчевска

Среќен роденден, другарке моја,

среќен роденден, пријателке мое,

подароци ти носам шарени

од срце за тебе подарени.

Денеска ти имаш убав ден,

денеска си весела и среќна,

денес е твојот роденден!

Балони во воздухот летаат,

многу убаво сѐ е,

секој радосно игра

и роденденска песна пее.

А еве и торта со свеќички разни,

ќе дуваме сите, торта ќе јадеме

и најубавите подароци, другарке моја

тебе ќе ти ги дадеме.

Среќен роденден!

Автор: Бојана Стојчевска