Многу сакам елка да китам

Леле, колку возбуден сум денес јас,

треперам целиот додека

го исчекувам новогодишниот час.

Многу сакам елка да китам

лампиони на неа да редам,

подароци под елката да ставам

и новогодишна забава да правам.

Многу ми е убаво кога домот го красам

и малите светилки светнуваат

кога светлото во собата го гасам.

Среќен сум кога под елката

Дедо Мраз пакетче ќе ми стави

кога секој човек на платенава

доаѓањето на Новата година го слави.

Стефан Тодоров 5б

ООУ „Лазо Трповски“

Скопје